2019. szeptember 25., szerda

Neil Diamond: The best of ....1967, 1969, 1970, 1971, 1972 - jó állapotú magnókazetta-angol kiadás - Jelenlegi ára: 600

             Keveset játszott, újszerű kazetta, gyönyörű dalokkal.
        Amerikai popénekes, dalszerző. Eredeti neve: Neil Leslie Diamond 1941. január 24. Brooklyn, New York. Az amerikai könnyűzene kiemelkedő, az Egyesült Államokban mindenképpen az egyik legnépszerűbb énekese.. Grammy-díjas, a rock and roll és a dalszerzők halhatatlanja, a Kennedy Center Honors kitüntetettje.  
        A hazai nézők láthatták-hallhatták őt a The Last Waltz című filmben más rock-, pop és blueszenészekkel együtt. Világszerte több mint 125 millió lemezét adták el, az Egyesült Államokban mintegy 50 milliót. 36 dala került a Top 40-es listára. Kitűnően gitározik és zongorázik. Fellépéseire máig megtelnek a koncerttermek. A lengyel és orosz zsidó gyökerekkel rendelkező Neil Diamondot fiatal korától érdekelte a zene, de mellette vívott is. Már tizenéves korában megkezdte a slágergyártást, és egyetemistaként sem hagyott fel vele. A hatvanas évek elején a Sunbean Music alkalmazta, a hatvanas évek közepén pedig a Brill Building nevű New York-i alkotóközösséghez csatlakozott, amely slágerekkel látta el a legnagyobb énekes sztárokat. Diamond maga is szívesen énekelt, gitározott.    Énekelte korai szerzeményeit Elvis Presley, Lulu. A nem éppen popos lágyságáról híres brit Deep Purple is átdolgozta Kentucky Woman című kellemes slágerét.  
Frank Sinatra, Tina Turner és Cliff Richardrészesült slágereiből. Közben magáról is gondoskodott: 1969-ben született egyik legnagyobb sikere, a Sweet Caroline, amellyel a csúcs közelébe jutott, majd a Cracklin Rosie, amellyel 1970-ben már a lista csúcsára ért. Hasonló nagy siker volt amellyel ő maga is a legjobb húsz közé került, de a Hollies együttes feldolgozásában 1969-ben feljebb tornászta magát, főleg Angliában. A hetvenes években folytatódott sikerszériája noha – főleg a keményebb rockzene rajongói - vitatták dalainak értékét. Albumai sorban "bearanyozódtak". Ami a korábbi albumaival soha nem sikerült neki, a több mint egyórás album minden dala Diamond szerzeménye, az interneten több mint kétszázmillió ember "keresett rá", így korántsem volt túlzás Neil Diamond történelmi visszatéréséről beszélni.
df(Idézet Kovács Miklós szövege alapján)

Jelenlegi ára: 600 Ft
Az aukció vége: 2019-10-16 08:34 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése