2021. december 6., hétfő

1F186 Antik art deco Kirby Beard & Co. üveg karaffa kiöntő cca. 1930 - Jelenlegi ára: 52 000 Ft

Antik, hibátlan állapotú, jelzett, ezüstözött fém felső résszel rendelkező gerezdes üveg kancsó, üveg kiöntő.
Dávid csillagos jelzés:
14 KB CO.
KIRBY BEARD & CO. LTD.
J 1051Szélesség: 12. 5 cmMagasság: 25. 5 cmSúly: 1. 065 kg
 
KIRBY, BEARD & Co.
A Kirby, Beard & Co. eredete Gloucester amikor 1743 egy William Cowcher (1713-1783) létrehozott, mint egy csap készítő.  William Cowcher fontos személyiség volt a városban, és Alderman lett.  A gyárral szemben található Szent Miklós templom déli folyosóján lenyűgöző emlékmű található, amely több gyermekének nevét és dátumát is rögzíti, köztük  Richard Cowchert,  aki apja utódja volt a vállalkozásban.  William Cowcher gyárának szomszédságában egy remek városi házat épített, amely később a cég irodájává vált.
A 1803 Richard Cowcher létre a partnerség Robert Kirby .  Robert Kirby valószínűleg létfontosságú tőkét hozott az üzletbe, és a kereskedelem londoni végét gondozta.  Jól összeköttetésben állt és 1816-ban londoni seriff lett. A Gloucester-csapok gyártói mind londoni raktárakat tartottak fenn.  Ezek a város London Bridge közelében helyezkedtek el, ahol a termelés nagy részét forgalmazták.
A 1805 Richard Cowcher  évesen elhunyt csak 39.
A 1810  George Beard csatlakozott a vállalathoz.  Szakáll tanoncként kezdte és a vezetői létrán haladt előre, ami akkor még nem volt ritka.  A dokumentum arról árulkodik, hogy fontos szerepet játszott a gépek bemutatásában, hogy előállítsák ezeket a finom fémtárgyakat, amelyeket ma már természetesnek tartunk.  Abban az időben az összes munkát kézzel végezték, egy másik munkással, aki a folyamat minden egyes lépéséért felelős volt.
A 1815 William Tovey  csatlakozott a vállalathoz.  George Beard a Cowcherek helyébe csapkészítőként lépett, William Tovey pedig elsősorban regionális vagy országos értékesítőként dolgozott.
A 1818 cég vásárolta meg a jogokat egy automata csap gépet terveztek, a megelőző évben (1817), egy amerikai,  Seth vadászat .  Egy másik amerikait,  Lemuel Wrightot alkalmaztak a Seth Hunt gép megépítésére és fejlesztésére, de korlátozott sikerrel.
A 1823 cég volt kereskedés néven Cowcher, Kirby & Beard helyiségekkel Gloucestershire, Reading és Londonban.
A 1823 William Tovey meghalt.  Hatalmas ember volt, 23 kő súlyú.  Később Tovey és Cowcher nevét elvetették.
By   1824  Wright elhagyta a céget és szabadalmaztatta a saját sikeres gép, amit aztán engedéllyel más vállalatok, így Daniel Foot Tayler a Lightpill.
A 1833 , Beard fia, más néven George vált gyakornok a cég.  Kb. Ekkor kezdte el használni a cég gőzgépet és gombostűket.  Gőzgépük meg tudta húzni és irányítani a vezetéket.  Nem sokkal később közvetlenül a drótból tudtak tűfejeket készíteni.  A finom gépek befejezetlen csapokat tudtak előállítani, percenként 180 sebességgel.  További eljárásokat alkalmaztunk a késztermék eléréséhez.
A 1840 a neve Kirby, Beard & Co.  fogadták.  A vállalat Gloucester legfontosabb tűcsapata volt és a leghosszabb ideig tartott.
A 1843 egy újságban: beszerzésének elmulasztása esetén megtiltása céljából a gyártása Kirby non plus ultra csapokat.  A Kirby, Beard & Co. urak részére kézbesített Értesítés egy példánya 1840. december 31-én kelt.
1848 decemberében a Kirby, a Beard & Co. gloucesteri készítő cégek 24 éves bérleti szerződést kötöttek a Chilton úton lévő házból és istállóból.  Tűkereskedők voltak a londoni Cannon Street 46-ban is, és tűik nagy részét Emanuel Shrimptontól vették meg.  Ezeket a "ne plus ultra" szlogennel csomagolták össze.
A 1849 a tű gyár Long Crendon megnyitásakor.
Az 1851.  évi népszámlálás 34 éves George Beard-ot, az első George Beard fiát, 132 kezet foglalkoztató tűkészítőként rögzíti.  A cég Gloucester-i utolsó napjaiban a cég telephelyén szerepelt a jelenlegi szám.  99, 101., 103. és 105. Westgate Street - az irodák száma a 105. Nyilvánvaló, hogy 1851-ben ez még mindig jelentős üzlet volt.
A 1851 katalógusában Nagy Kiállítótér, az alábbi bejegyzést:
Kirby, Beard & Co Cannon Street, város.  Gyártók
A fej és a tengely egy darabban van.  Gloucesterben gyártva
Tű, szúrt szemmel, továbbá horog, otthoni vagy külföldi használatra, folyami vagy tengeri halászathoz.  Gyártva Crendonban, Buckinghamshire-ben.
A gyár a kiállítás eredményeként kibővült.  L alakú adalékot építettek egy súroló fészerhez;  a mutogatást és egyéb folyamatokat a házhoz csatolt kő istállóban végezték.  Az emeleti helyiségekben volt a számlálóház és a tűcsomagolás, és remélték, hogy 200 munkást alkalmaznak.
A 1853 Kirby, Beard & Co. költözött Gloucester nyitni egy új gyár, a Ravenshurst munka, a Birmingham, amelyek központi irodája a 106 Newhall Street.  A cég Párizsban árusította áruit.                                    
30 évvel később George Beard Solihullban, a Hillfield Hallban, egy jelentős házban lakik, hat szolgájával, köztük egy inasszal.
Sajnos ebben az időben a tű- és tűkereskedelemben olyan nagy volt a verseny, hogy a vállalatok bukni kezdtek.  A Long Crendon dolgozói közül sokan Redditchbe költöztek abban a meggyőződésben, hogy a kereskedelem középpontjában állni fogják az üdvösségüket.
A 1853   William Beard , a cég a Kirby, Beard & Co., felvett egy brit szabadalmi (GB 973), a fejlesztések a tűk és a gyártás során.
A  1855 cég wa s kiállító  a párizsi világkiállításon.
Az 1861- es népszámlálás kimutatta, hogy a Kirby, a Beard & Co. gyárában csak 53 dolgozó foglalkoztatott.
A 1862 végül bezárt, indulnak Redditch és magukkal kétharmadát munkájuk emberek.  Felálltak az Ipsley Street-i Parkwood Millsnél, de nem tudtak versenyezni a tűkereskedelemben, és kénytelenek voltak Milwards-tól vásárolni és saját csomagolásukban értékesíteni.  Sikeresebbek voltak a rövidáru-üzletükben, különösen a tűtokjaikkal és a híres Kirbigrip-el.  Állítólag abbahagyták a magas szénköltségek miatt, amelyet Oxfordból kocsival kellett hozni.  Hajcsavarokká bővültek, így az Egyesült Királyság egyik legnagyobb hajtűgyártójává váltak.  Saját szakgépeik segítségével hetente tíz tonna, körülbelül 20 400 000 hajtűből derültek ki.
A 1878 , a cég részt vett a párizsi Világkiállításon felsorolt üzleti címeket mellett a Birmingham és Redditch is, mint 18 Cannon Street, London, és 5 Rue Auber Párizsban.
 
A 1883 Aranyérem Amsterdam Kiállítás.
 
A 1885 A antwerpeni nemzetközi kiállítás  (Belgium).
Kirby, a londoni Beard & Co. urak nagy mennyiségben és sokféle tűt, tűt és hajtűt mutatnak be.
Az 1890- es évek végi levélgyűjtemény két jól nevelt új-angliai hölgy, Amy Heard Gray és Helen Maxima Heard között kiderül, hogy a Kirby Beard csapok népszerűek voltak az Egyesült Államokban is.  Heard asszony férje akkoriban Koreában diplomata volt, és sok olyan tárgy hiányzott neki, amelyet Amerikában vásárolhatott meg.  1891. december 17-én kelt levelében Helen írt Amynek, kérve egy kis doboz Kirby & Beard rozsdamentes acél csapokat.  A levelek lábjegyzetei között szerepel az, amely szerint a Kirby, Beard, & Co. egy szaküzlet volt a párizsi 5 rue Auber-n, feltehetően egy bostoni fiókkal.  Ennek hiányában biztos volt egy forgalmazó vagy ügynök, esetleg New York-ban, aki képes volt Boston jobb üzleteibe juttatni az árut.
1907 A The Drapers Recordból 1907. november 9-én:
A csapok mellett az urak, a Kirby, a Beard & Co. mindenféle és méretű hajtűt gyártanak, míg a Redditch-i telephelyükön tűket gyártanak.
A cégnek vannak raktárai Londonban és Párizsban, valamint egy ügynöksége New Yorkban, hogy segítse az áruk forgalmazását, valamint ügynökökkel a világ különböző részein.
A 1929 , a Parkwood Mills gyárat eladták Milwards .  A Kirby, Beard & Co. nevet azonban 1970- ig használták .  
Sajnos a birminghami gyárat és londoni irodáikat a második világháború alatt az ellenséges akciók megsemmisítették, és minden gloucesteri eredetű dokumentáció elveszett.  Megsemmisült egy nagyon korai tűs gép is, amelyet a gloucesteri gyárból hoztak.  Úgy gondolják, hogy mintegy 30 gépet költöztettek Gloucesterből, amikor a cég 1853-ban átköltözött.
A partnerek, valamint a házassági, a személyes és az üzleti kapcsolatok története Gloucester pin-készítői között a 19. század első felében még nincs jól kutatva.  Ebben az összefüggésben a Worcester Megyei Nyilvántartási Irodában található Gutch betét óriási lehetőségekkel bír.  A Gutch-archívum információkat tartalmaz a kisebb Gloucester-tűről, ami Hall és angol nyelv aggodalmát okozza, és sok hivatkozást tartalmaz Kirbyhez, Beard-hoz és Co. -hoz, akikkel családi kapcsolatok voltak és ártársítást tartottak fenn.
Sir Alfred St Valery Tebbittet (1870 - 1941. március 30. ) a The Times nekrológjában "a párizsi brit gyarmat prominens tagjaként" írták le.  A párizsi Kirby, a Beard & Co. és a brit kereskedelmi kamara, valamint a párizsi Hertford brit kórház ügyvezető igazgatója volt.  
Forrás: https: //www. fiddlebase. com/needles/british-needle-makers/kirby-beard-co/ 
Termékeim között több kiöntő található, kérem tekintse meg őket ide kattintva!
A termékről további nagy felbontású képek!
ÁRUIM ZÖME ANTIK ÉS RÉGI TÁRGYAKBÓL ÁLL.
SZEMÉLYES ÁTVÉTELI LEHETŐSÉG BUDAPESTEN (IX. ) ILLETVE SZEGEDEN!
 
Szállítás
Termékeinket az MPL futárszolgálattal küldjük! Terjedelmes tárgyaink szállításában külön díjazás mellett tudunk segíteni! Szállítási módok az alábbiak szerint alakulnak
 
Személyes átvétel Budapest IX.
 
 
Személyes átvétel Szeged
 
 
MPL csomag előre utalással
 
 
MPL csomag utánvét
 
 
Fizetés
A vételár és szállítási költség kiegyenlítésére az alábbi lehetőségeket biztosítjuk
 
Személyes átvételkor készpénzben
 
 
Banki átutalás
 
 
Utánvét
 
 
Paypal (MasterCard, Visa)
 
 
Szállítási, átvételi idő
A termék vásárlását követően a szállítási, kézhez vételi idő az alábbiak szerint alakul belföldön
 
Személyes átvétel
1-5 munkanap
 
 
MPL csomag előre utalással
2-3 munkanap
 
 
MPL csomag utánvét
1-3 munkanap
 
( üvegkancsó )

Jelenlegi ára: 52 000 Ft
Az aukció vége: 2021-12-07 00:13 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése